Νέα "πατέντα" της κυβέρνησης: Τα 2 νέα μέτρα που θα κάνουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

Νέα “πατέντα” της κυβέρνησης: Τα 2 νέα μέτρα που θα κάνουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μπορεί κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι να περίμεναν ότι το εφετινό καλοκαίρι θα ήταν πολύ καλύτερο από το περυσινό, όμως λογάριαζαν χωρίς τη μετάλλαξη Δέλτα.

Το νέο στέλεχος θερίζει και δημιουργεί νέα δεδομένα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η μόνη λύση ασφαλώς είναι το εμβόλιο, το οποίο προφυλάσσει από τη μετάλλαξη Δέλτα εφόσον βέβαια έχουν γίνει και οι δυο δόσεις.

Δείτε ακόμα:  Απαγόρευση κυκλοφορίας: Επιβλήθηκαν 364 χιλ. ευρώ πρόστιμα για παραβιάσεις

Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη νέων μέτρων που θα παρακινήσουν τους ανεμβολίαστους να πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Περίπτωση νέου γενικού lockdown δεν υπάρχει, θα γίνουν όμως τοπικά lockdown σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Σε αυτά θα υπάρχουν απαγορεύσεις εξόδου και περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι θα κυκλοφορούν κανονικά.

Το δεύτερο μέτρο, το οποίο εξετάζεται έχει να κάνει με τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της σε εξωτερικούς χώρους μόνο για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Δείτε ακόμα:  Ανέκδοτο: Ο Έλληνας και το εμβόλιο του covid-19! Τρελό γέλιο

Σε κάθε περίπτωση τα νέα μέτρα θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Οι εμβολιασμένοι θα παίρνουν πίσω τις ελευθερίες που είχαν χάσει λόγω πανδημίας, ενώ οι μη εμβολιασμένοι θα συνεχίσουν να έχουν τους γνωστούς περιορισμούς, εφόσον επιλέγουν να μη χρησιμοποιούν το όπλο που τους προσφέρουν δωρεάν η επιστήμη και το κράτος.

instanews.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News