Το Υπουργείο Ναυτιλίας Εν μέσω πανδημίας ενέκρινε 2,4 εκ. ευρώ για τους… πάγους στον Ατλαντικό!

Το Υπουργείο Ναυτιλίας Εν μέσω πανδημίας ενέκρινε 2,4 εκ. ευρώ για τους… πάγους στον Ατλαντικό!

NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Την ίδια ώρα που η πανδημία έχει λυγίσει το νοσοκομειακό σύστημα της χώρας αλλά και την πραγματική οικονομία, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε 2,4 εκατομμύρια ευρώ στην αμερικανική ακτοφυλακή για να σπάει… πάγους στο βόρειο Ατλαντικό.

Μπορεί πολλά σκάφη του Λιμενικού να υπολειτουργούν ελλείψει ανταλλακτικών και να ζητάμε τη βοήθεια της Frontex για τη φύλαξη των ανατολικών μας θαλασσίων συνόρων, αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ενέκρινε την καταβολή του παραπάνω χρηματικού ποσού για την υπηρεσία περιπολίας κατά των πάγων!

Δεν φτάνουν όσα δίνουμε κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης υπέγραψε τρεις αποφάσεις δέσμευσης πιστώσεων προκειμένου να καλυφθούν απλήρωτες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών (2013, 2015, 2016, 2017 και 2018) συνολικού ποσού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 2,4 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος…

Εν μέσω της πανδημίας φαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί το «λεφτά υπάρχουν» για να πληρώνουμε την Αμερικανική Ακτοφυλακή να… σπάει πάγους στον Ατλαντικό, μίλια μακριά από το Αιγαίο και τις ελληνικές θάλασσες.

Μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο ανανεώθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην χρηματοδότηση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής που έχει αναλάβει τη Διεθνής Περιπολία Πάγων, με το νόμο Ν. 4770/2021 (ΦΕΚ A 15 – 29.01.2021) «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή», ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» στην χρηματοδότηση.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο υπουργός Ναυτιλίας είχε υπογράψει δύο αποφάσεις χρηματοδότησης της αμερικανικής ακτοφυλακής και ένα χρόνο νωρίτερα, στις 5 Μαρτίου 2020, πριν την ψήφιση του νόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πελώρια ερωτήματα για τη σκοπιμότητα και τη νομιμότητα…

Δείτε ακόμα:  Fata Morgana: Το φυσικό φαινόμενο που γέμισε την θάλασσα με αιωρούμενα πλοία-PHOTOS

Στην τελευταία απόφαση που ελήφθη στις 18 Μαρτίου 2021, προβλέπεται η χρηματοδότηση της αμερικανικής υπηρεσίας αναδρομικά από το 2013 μέχρι σήμερα, καταβάλλοντας 2.405.491 ευρώ.

Μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν καταρρεύσει και η Πολιτεία να αναζητά εθελοντές γιατρούς, αλλά περισσεύουν χρήματα στην κυβέρνηση για να τα μοιράσουν στην ακτοφυλακή των ΗΠΑ για να σπάει παγόβουνα στον Ατλαντικό…

newsbreak.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News