Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: "Ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινας είναι έργο πνοής για την Αττική"

Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: “Ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινας είναι έργο πνοής για την Αττική”

NEWS ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Ξεκίνησε από το Πέρανι Σαλαμίνας η πόντιση του βασικού πρώτου τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της δραστήριας Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη ξεκίνησε  από το Πέρανι Σαλαμίνας, η πόντιση του βασικού πρώτου (παράκτιου) τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού ο οποίος αναμένεται να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης της Αίγινας.

Η πόντιση του αγωγού ο οποίος έχει μήκος 360 μέτρα κ φτάνει σε 23 μέτρα βάθος, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.

To Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πόντιση του βοηθητικού αγωγού ο οποίος έχει μήκος 250 μέτρα κ θα βρίσκεται στο παράκτιο χώρο σε αναμονή, σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες της Αίγινας σε νερό.

Από την Δευτέρα 21 Δεκεμβίου  ξεκιίνησε και η προστασία του αγωγού από την κυματική δράση με τα ειδικά κατασκευασμένα τσιμεντοστρώματα, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.

Να σημειωθεί πως ο αγωγός των 14 χιλιομέτρων αναμένεται να έχει ποντιστεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2021 ενώ τα προστατευτικά τσιμεντοστρώματα θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου του 2021.

Εκτός από τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, παραβρέθηκαν  στο Πέρανι της Σαλαμινας, ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς , ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Πειραιά κ Νήσων Στρατός Παγωτέλης κ ο Επιβλέπων του έργου κ Γεωργαλής.

Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: "Ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινα είναι έργο πνοής για την Αττική"
Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη: “Ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινα είναι έργο πνοής για την Αττική”

Η δραστήρια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ξεκίνησε στο Πέρανι της Σαλαμίνας η διαδικασία της πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας. Ο Αγωγός των 14 χιλιομέτρων αναμένεται να έχει ποντιστεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2021 ενώ τα προστατευτικά τσιμεντοστρώματα θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου του 2021.

Δείτε ακόμα:  Ο Νίκος Μανωλάκος ζητεί την δημιουργία «Τμήματος Ένταξης» στο Γυμνάσιο Μεσαγρού της Αίγινας

Ο υποθαλάσσιος αγωγός στη Αίγινα είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελούμε στην Αντιπεριφερεια Νήσων και τεράστιας σημασίας για την ύδρευση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στο νησί.

Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε παρόλο τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών ,δολιοφθορών αλλά και των αντίξοων συνθηκών της υγειονομικής κρίσης να φτάσουμε σε αυτό το τελικό στάδιο.

Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της περιφέρειας και όλων των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στο έργο.

Ιδιαίτερες Ευχαριστίες στον Δήμαρχο της Αίγινας ,Γιάννη Ζορμπά για την άψογη συνεργασία.

Το νησί μας, η Αίγινα , η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, πέρα του ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά νησιά της χώρα μας σε λίγους μήνες θα είναι και ένα νησί με επάρκεια νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώνεται.

Ούτε μια μέρα χαμένη”.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.