Άρτος και Μέλι: Ένα παραδοσιακό Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο που ξεχωρίζει στα Μανιάτικα του Πειραιά

Άρτος και Μέλι: Ένα παραδοσιακό Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο που ξεχωρίζει στα Μανιάτικα του Πειραιά

NEWS ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άρτος και Μέλι: Έχουν περάσει  πάνω από 40  χρόνια από τότε που άνοιξε το Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο  στην οδό Αιτωλικού 148 στα Μανιάτικα του Πειραιά από τον Νίκο Καρακατσάνη, που  φτιάχνει ένα από τα καλύτερα ψωμιά στην Αττική. Τα ηνία στην πορεία ανέλαβε η κόρη του, Αντωνία Καρακατσάνη με δυναμική παρουσία στα κοινά του Πειραιά αλλά και των Μανιατών (Μανιάτισσα γαρ και η ίδια)… και φυσικά γεννημένη Ολυμπιακός και συνεχίζει  με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του πατέρα της.

Εδώ και αρκετά χρόνια , υπάρχει και δεύτερο κατάστημα “Άρτος και Μέλι”  που βρίσκεται  στην Αγία Σοφιά του Πειραιά στην οδό Αιτωλικού 90, σε ένα σημείο που δεν πάει το μυαλό σου ότι μπορεί να υπάρχει ένα τόσο ενημερωμένο αρτοποιείο- ζαχαροπλαστείο.

Το  Άρτος και Μέλι είναι ένας μικρός παράδεισος για όσους αγαπούν τα γλυκά. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν υπάρχει σαφής προσανατολισμός στις γεύσεις, απ’ την άλλη, όμως, θα μπορούσε άνετα κάποιος άλλος να απαντήσει πως αυτό το ζαχαροπλαστείο έχει δημιουργηθεί για να ικανοποιεί κάθε επιθυμία. 

Το Άρτος και Μέλι είναι το αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο που το γνωρίζουν  όλοι οι Πειραιώτες. Συγκεκριμένα, μάλιστα, αν κάποιος τους ρωτήσει ποιο γλυκό θεωρούν το καλύτερο του, δεν έχουν συγκεκριμένη απάντηση και επιμένουν να ισχυρίζονται ότι όλα τα γλυκά του είναι θαυμάσια α.

Η αλήθεια είναι πως το Άρτος και Μέλι έχει καταφέρει να διατηρήσει σε πολύ υψηλά επίπεδά την ποιότητά του όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί το ψωμί του να είναι διάσημο και να θεωρείται best seller αλλά το ίδιο περιζήτητα είναι και οι κλασικές πάστες του, όπως η σεράνο, η νουγκατίνα και το ποντικάκι, ένα από τα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας που έχει τους δικούς του φανατικούς καταναλωτές. 

Δείτε ακόμα:  Πειραιάς: Εφτάτυχος παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ κέρδισε 500.000 ευρώ

Αν πρόκειται να επισκεφτείς το Άρτος και Μέλι μέσα στις γιορτές, πέραν των παραδοσιακών μελομακάρονών και κουραμπιέδων, μην ξεχάσεις να πάρεις  και ένα  κουτί με δίπλες  που είναι μελωμένες με άριστης ποιότητας μέλι ή ένα κουτί με  παραδοσιακά  “λαλάγγια” Μάνης.

Και τα δυο φτιάχνονται με παραδοσιακή  μανιάτικη συνταγή και είναι πραγματικά ανεπανάληπτα.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites