"Εγκληματική η κυβερνητική απόφαση για μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων"

“Εγκληματική η κυβερνητική απόφαση για μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων”

NEWS ΥΓΕΙΑ

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας. Για απαράδεκτη και επικίνδυνη μείωση των τακτικών χειρουργείων στο ΕΣΥ κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, τονίζοντας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος για τους ασθενείς.

Σε… σχετική ανακοίνωση, επιρρίπτει μεταξύ άλλων την ευθύνη για την τραγική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, «που στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας σε βάρος των συμπολιτών μας και νομοθετούν και αποφασίζουν σαν “αποκλειστικοί αντιπρόσωποι” μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και κερδοσκοπικών συμφερόντων».

«Η εγκληματική κυβερνητική απόφαση για μείωση κατά 80% των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, εδώ και έναν μήνα, με πρόφαση την “αποφυγή ενδονοσοκομειακής διασποράς της covid19 λοίμωξης”, έχει φέρει σε οριακά επικίνδυνο σημείο τους πολίτες της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής, που περιμένουν να χειρουργηθούν» τονίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η μείωση των χειρουργείων κατά 80% στο Παν.Νοσοκομείο Ρίου και κατά 35% στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας έχει σαν αποτέλεσμα την ως τώρα αναβολή και ακύρωση εκατοντάδων επεμβάσεων και την αντίστοιχη εκτίναξή τους στο «Ολύμπιον» και άλλες ιδιωτικές κλινικές.

Μάλιστα, στον Άγιο Ανδρέα, η Διοίκηση με έγγραφό της απαιτεί περαιτέρω μείωση στο 80%, για να υπάρξει εναρμόνιση με την άνωθεν κυβερνητική οδηγία.

Αντίστοιχη είναι και η μείωση τουλάχιστον στο 50% των κλινών νοσηλείας στις χειρουργικές κλινικές, οι οποίες είναι μόνιμα πλήρης, με αποτέλεσμα σε κάθε γενική εφημερία οι χειρουργικοί ασθενείς να φιλοξενούνται σε άλλες κλινικές χωρίς ασφαλή παρακολούθηση και νοσηλεία.

Είναι ή όχι τα παραπάνω ξεκάθαρη και συνειδητή στήριξη του ιδιωτικού τομέα υγείας από την κυβέρνηση; Είναι ή όχι κερδοσκοπία εις βάρος των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη;

Δείτε ακόμα:  Ψυχοκοινωνική στήριξη για τη νόσο Covid-19 προσφέρει η τηλεφωνική γραμμή 10306

Γιατί δεν ισχύει η μείωση του 80% και για τον ιδιωτικό τομέα;

Άραγε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, δεν υφίσταται κίνδυνος «ενδονοσοκομειακής διασποράς της covid λοίμωξης» όπως στα δημόσια;

Κι αν όντως η κυβέρνηση κόπτεται για τον κίνδυνο «ενδονοσοκομειακής διασποράς της covid λοίμωξης στα δημόσια νοσοκομεία» λόγω των πολλών τακτικών χειρουργείων, γιατί δεν διασφαλίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποφυγή της με τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους υγειονομικούς, στους συνοδούς των ασθενών, με ενίσχυση των μέσων ατομικής προστασίας, με ειδικά πρωτόκολλα διαχείρισης των ασθενών, με αύξηση της στελέχωσης κτλ;

Ξεκαθαρίζουμε δημόσια πως την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή την τραγική κατάσταση και τις επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών έχουν ακέραια η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, που πλέον νομοθετούν και αποφασίζουν σαν «αποκλειστικοί αντιπρόσωποι» μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Καλούμε τους συναδέλφους του χειρουργικού τομέα οι οποίοι δέχονται τεράστια πίεση από τους ασθενείς οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται, να παραπέμπουν τους ίδιους και τους οικείους τους στις διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες είναι οι άμεσες υπεύθυνες για την εφαρμογή της απαράδεκτης οδηγίας του Υπουργείου Υγείας για μείωση των χειρουργείων.

Τέρμα πια στην υποκρισία. Να μην κινδυνεύσουν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Ο Σταύρος Λιλόγλου είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα αντικείμενα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Εκπαίδευσης Προϊσταμένων τμημάτων, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων. Είναι blogger και έχει ασχοληθεί με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων.