Γιάννης Ραγκούσης: Το Υπουργείο Ναυτιλίας απαξιώνει τον Σύλλογο των υπαλλήλων του

 Γιάννης Ραγκούσης: Το Υπουργείο Ναυτιλίας απαξιώνει τον Σύλλογο των υπαλλήλων του

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, τα αιτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

 Πειραιάς, 27 Ιουλίου   2022

 Αναφορά προς τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση,  σχετικά με  τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης του αρμόδιου Υπουργού με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν η παρούσα επιστολή συντάσσεται και αποστέλλεται, ύστερα από εξαντλητική και μάταιη αναμονή πλέον των δύο (02) μηνών για την αποδοχή συνάντησης μα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΥΕΝ. Ενδεικτικά  ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων έτους 2021,υπερωριακή αποζημίωση εκατόν είκοσι ωρών ανά εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του ΥΝΑΝΠ για το έτος 2023, καθώς και άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ. Επιπλέον, αιτούνται άμεση ξεχωριστή προκήρυξη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΥΝΑΝΠ και άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων, καθώς και διαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης όλων των υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ. Τέλος, αιτούνται τη Θέσπιση ειδικού οικονομικού επιδόματος για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ, την Άμεση δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων, την άμεση ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού για τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) και τη Θέσπιση θέσης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΝΑΝΠ. Καλεί τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις τόσο ως προς τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους.

Δείτε ακόμα:  Εξηγήσεις Δρίτσα για το «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν»

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά και επισυνάπτεται η ανοιχτή επιστολή: Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής  Πολιτικής

 ΘΕΜΑ: «Άμεση συνάντηση κι επίλυση των αιτημάτων του από τον κ. Πλακιωτάκη, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» 

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του την από 26-7-2022 «ανοιχτή επιστολή» του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΣΥΥΕΝ) το καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να δώσει απαντήσεις τόσο ως προς τη σιωπηρή άρνηση συνάντησης με το Σύλλογο Υπαλλήλων, όσο και ως προς τα αιτήματά τους. 

Στην «ανοιχτή επιστολή του», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

 • Η παρούσα επιστολή συντάσσεται και αποστέλλεται, ύστερα από εξαντλητική και μάταιη αναμονή πλέον των δύο (02) μηνών για την αποδοχή συνάντησης μα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΥΥΕΝ.
 • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων έτους 2021.
 • Υπερωριακή αποζημίωση εκατόν είκοσι ωρών ανά εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του ΥΝΑΝΠ για το έτος 2023.
 • Άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.
 • Άμεση ξεχωριστή προκήρυξη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΥΝΑΝΠ.
 • Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων.
 • Διαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης όλων των υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ.
 • Θέσπιση ειδικού οικονομικού επιδόματος για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ.
 • Άμεση δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων.
 • Άμεση ολοκλήρωση και έκδοση του νέου Οργανισμού για τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).
 • Θέσπιση θέσης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΝΑΝΠ. 
 • Ο ρόλος σας (κ. Υπουργέ), μεταξύ άλλων, είναι να δίνετε λύσεις στα προβλήματα και όχι να κρύβεστε από αυτά. Όσο κι αν προσπαθείτε να τα αγνοήσετε, τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υφίστανται και να γιγαντώνονται.

 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτεται η από 26-7-2022 «ανοιχτή επιστολή» του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αθήνα 27 Ιουλίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

 Ραγκούσης Γιάννης 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News