Γιατί δεν πρέπει να κάνετε push-up στα γόνατα; Τι προτείνει η fitness instructor Charlee Atkins

Γιατί δεν πρέπει να κάνετε push-up στα γόνατα; Τι προτείνει η fitness instructor Charlee Atkins

FITNESS NEWS

H fitness instructor Charlee Atkins, προτείνει να αποφεύγουμε την παραλλαγή των push ups, με τα γόνατα στο έδαφος γιατί όπως λέει δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμάσετε το σώμα σας για ένα ολοκληρωμένο push-up.

«Δεν συνιστώ  push-ups από τα γόνατα. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι κάνουν περισσότερο ζημιά παρά κάτι καλό» αναφέρει η προπονήτρια Charlee Atkins και προσθέτει: «Όταν κάνετε την κίνηση από τα γόνατά σας, είναι εύκολο να κολλήσετε σε αυτό το μοτίβο, επειδή δεν σας βοηθά να ενισχύσετε τους τομείς που χρειάζεστε για να προχωρήσετε».

«Το push-up δεν είναι μόνο μια άσκηση αφιερωμένη στο πάνω μέρος του σώματος, αλλά είναι μια άσκηση για ολόκληρο το σώμα. Για να κάνετε την άσκηση αυτή πρέπει να έχετε αρκετή δύναμη στα χέρια για να σηκώσετε το σώμα σας από το έδαφος και πρέπει επίσης να έχετε αρκετή δύναμη κορμού για να υποστηρίξετε το κάτω μέρος της πλάτης και τους γοφούς», εξηγεί η Charlee Atkins.

Η σταθερότητα του ισχίου εξαρτάται από την αντοχή του πυρήνα και των γλουτών.

«Εάν δεν έχετε μαζί όλα αυτά τα κομμάτια κινδυνεύετε να τραυματίσετε τους ώμους και το κάτω μέρος της πλάτης σας» προειδοποιεί η προπονήτρια Charlee Atkins.

Τι να κάνετε εναλλακτικά:

Η Charlee Atkins προτείνει συγκεκριμένα να εξασκηθείτε μέχρι να εξοικειωθείτε πλήρως με την σανίδα για να δυναμώσετε τόσο τον κορμό σας όσο και τα χέρια σας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εκπαιδεύσετε το σώμα σας για να χειριστείτε το βάρος του για να μπορείτε να μετακινηθείτε από αυτήν τη θέση.

«Αντί να πέφτετε στα γόνατα μειώστε την απόσταση με το έδαφος, τοποθετώντας τα χέρια σας σε έναν πάγκο, κρατώντας τα γόνατα μακριά από το έδαφος και το σώμα σε ευθεία γραμμή. Στη συνέχεια, εκπαιδεύστε το σώμα σας για να κατεβείτε πιο κοντά στη νέα επιφάνεια.

Δείτε ακόμα:  Η Elizabeth Hurley μας αποκαλύπτει πως παραμένει "θεά" στα 56 της

Μόλις μπορέσετε να κάνετε με επιτυχία 10 έως 12 push-ups σε αυτήν την επιφάνεια, αυξήστε την απόστασή σας μέχρι τελικά να κάνετε push-up, ακουμπώντας τα χέρια σας απευθείας στο έδαφος» καταλήγει.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites