εφαρμογή, καλλυντικά ,Κινητό τηλέφωνο ,Τρόφιμα

Ingredio: Η εφαρμογή για κινητά που αναγνωρίζει τα τοξικά συστατικά σε τρόφιμα και καλλυντικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Ingredio αποκωδικοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες χημικά συστατικά

Το ελληνικό δαιμόνιο εν δράσει. Μια εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα αναγνωρίζει την τοξικότητα σε τρόφιμα και καλλυντικά. Το πως καταφέρνει και αποκωδικοποιεί τις ετικέτες των προϊόντων και βοηθά σε καλύτερες επιλογές για μία υγιεινή διατροφή χωρίς βλαβερές χημικές ουσίες μίλησε στο Ο3 της ΕΡΤ η συνιδρύτρια της Ingredio Ζωή Κούρνια.

«Δυστυχώς όταν κάποιος προσπαθεί να διαβάσει την ετικέτα ενός προϊόντος δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει τα πολύπλοκα χημικά ονόματα, κάτι που είναι δύσκολο ακόμα και για μένα που είμαι χημικός. Επίσης, πολλά χημικά συστατικά είναι κωδικοποιημένα όπως πχ Ε250 οπότε δεν μπορούμε να τα μεταφράσουμε», εξήγησε η έμπειρη χημικός.

Το Ingredio αποκωδικοποιεί εκατοντάδες χιλιάδες χημικά συστατικά σε τρόφιμα και καλλυντικά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ενώ είναι διαθέσιμο δωρεάν σε κινητά με λειτουργικό iOS και android. Για να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές η εφαρμογή χρησιμοποιεί χρώματα όπως το πράσινο για την απουσία επικίνδυνων χημικών ουσιών, πορτοκαλί και κόκκινο όσο αυξάνεται η επικινδυνότητα.

Πρόκειται για μία πολύ καλή εφαρμογή, που εντοπίζει μέσω των κινητών τηλεφώνων τις βλαβερές ουσίες των τροφίμων και των καλλυντικών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σκέψεις για ένα πιο φθηνό iPhone το 2022

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites