ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Kαλοκαίρι: Το ποτό για να μην δείτε την ζυγαριά να ανεβαίνει

Kαλοκαίρι: Το ποτό για να μην δείτε την ζυγαριά να ανεβαίνει

FITNESS NEWS

Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες και όλοι ψάχνουμε μια ανάσα δροσιάς στα αγαπημένα μας ποτά, τα οποία όμως κρύβουν παγίδες για την σιλουέτα μας.

Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε τα βαριά ποτά και τα κοκτέιλ τα οποία έχουν πολλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Αντ’ αυτού μπορείς να επιλέξεις μια μπύρα.

Η μπύρα είναι μία πολύ καλή εναλλακτική, όταν θέλουμε να καταναλώσουμε αλκοόλ, μιας και δεν περιέχει συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα αφού παρασκευάζεται από φυσικές πρώτες ύλες όπως το κριθάρι, τα δημητριακά, η μαγιά και το νερό, το οποίο αποτελεί και το κύριο συστατικό της (93%). Τα ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, απορροφούνται πιο αργά από το στομάχι με αποτέλεσμα η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και να μην αυξάνεται απότομα.

Η μπύρα επίσης αποτελεί πηγή φυτικών ινών που προέρχονται από το κριθάρι, οι οποίες ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, επιβραδύνουν την πέψη του φαγητού και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Επιπλέον είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β με σαφή οφέλη σε επίπεδο μεταβολισμού. Τέλος, αποτελεί το ποτό με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες αφού περιέχει μόλις 46 ανά 100ml.

Δείτε ακόμα:  HIIT: Πώς να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα σε 15 λεπτά

Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά 1 μερίδα μπίρα από τις γυναίκες και 2 μερίδες από τους άντρες (ως μερίδα ορίζεται 1 κουτάκι μπύρα 330ml)

Extra info: Η θρεπτική αξία 330 ml μπίρας ανέρχεται σε 148 Θερμίδες, 13,3γρ υδατάνθρακες, 1γρ πρωτεΐνη, 0 γρ λιπαρά και 13γρ αιθυλική αλκοόλη.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites