Κατσικίσιο vs αγελαδινό γάλα

Κατσικίσιο vs αγελαδινό γάλα

FITNESS NEWS

Αν και το αγελαδινό γάλα κατέκλυζε σχεδόν κατά αποκλειστικότητα τα ράφια των σούπερ μάρκετ, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση του κατσικίσιου γάλακτος και έχει δημιουργεί το ερώτημα το ποιο είδος γάλακτος είναι καλύτερο.

Αρχικά να τονίσουμε ότι και τα δύο είδη γάλακτος έχουν θρεπτικά συστατικά.

Το κατσικίσιο γάλα έχει περίπου 12% λιγότερη περιεκτικότητα σε λακτόζη, ανά ποτήρι, γεγνός που το καθιστά πιο εύπεπτο και προτιμότερο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Παράλληλα, περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα σε πρεβιοτικά, συμβάλλοντας στην υγεία της εντερικής χλωρίδας.

Επιπλέον, το κατσικίσιο γάλα εμφανίζει χαμηλότερο κίνδυνο πρόκλησης αλλεργίας.Το κατσικίσιο γάλα έχει, επίσης, υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α σε σχέση με το αγελαδινό γάλα,

Από την άλλη, το αγελαδινό γάλα αποτελεί μια καλή πηγή ζωικής πρωτεΐνης, περιέχονταε ασβέστιο, φυσικά σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, όπως και βιταμίνες Α και Β. Επίσης, το αγελαδινό γάλα είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος.

Όποια και από τα δύο είδη και να προτιμήσετε πάντως, το σίγουρο είναι ότι τόσο το γάλα όσο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν θετική επίδραση στην υγεία των οστών και των δοντιών και την ενυδάτωση του οργανισμού.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Τα 3 Super tasty detox ροφήματα για να πιείτε πριν την παραλία

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites