βραδινή γυμναστική

Οι καλύτεροι λόγοι που θα λατρέψετε την βραδινή γυμναστική

FITNESS NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αν δεν είστε πρωινός τύπος, τότε δεν ανάγκη να καταπιέζεστε! Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους λόγους που θα λατρέψετε την βραδινή γυμναστική.

Καλό είναι να γυμναζόμαστε, χωρίς φαινομενικά εμπόδια όπως η ώρα, ο καιρός, η διάθεσή μας, αν είναι αργία ή Κυριακή. Γιατί αλλιώς, θα βρίσκουμε συνέχεια δικαιολογίες για να αποφύγουμε την γυμναστική. Είναι προτιμότερο να γυμναζόμαστε έστω και χωρίς ρουτίνα, από το να μην αθλούμαστε καθόλου.

Εάν δεν ανήκετε στους πρωινούς τύπους, θα χαρείτε αν μάθετε ότι υπάρχουν οφέλη και της βραδινής γυμναστικής. Η «Chronobiology International» δημοσίευσε μια μελέτη όπου ασχολείται και αναλύει το ρόλο του εσωτερικού ρολογιού του σώματος στην αθλητική απόδοση.

 Η σωματική και περιβαλλοντική θερμοκρασία αυξάνονται αργά το απόγευμα, συνεπώς αυξημένη είναι και η ενζυμική δραστηριότητα και η μυϊκή λειτουργία. Με λίγα λόγια μπορείς να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι μεταξύ 14:00 και 18:00 και να μην αναγκάζεσαι να ξυπνάς πρωί πρωί.

Άλλος ένας λόγος που ευνοεί την βραδινή άσκηση είναι η επιπλέον ενέργεια που έχεις. Η εκγύμναση το βράδυ επιτρέπει στο σώμα σου να χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και να ξεφορτωθεί οποιοδήποτε άγχος δημιουργήθηκε μέσα στη μέρα.

Επιπλέον, η θερμοκρασία του σώματος μας αυξάνεται το απόγευμα και το βράδυ, οπότε είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς απ’ ότι το πρωί. Το πρωί το σώμα μας χρειάζεται ένα καλό warm up ώστε οι μύες και οι αρθρώσεις να προσαρμοστούν στην σωματική άσκηση, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο το βράδυ.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Με αυτό το μυστικό θα αυξήσετε την απόδοσή σας στο τρέξιμο

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites