ΟΛΠ: Πιστοποίηση με τρία πρότυπα διαχείρισης ISO από το Lloyd's Register

ΟΛΠ: Πιστοποίηση με τρία πρότυπα διαχείρισης ISO από το Lloyd’s Register

NEWS ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στην Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ Α.Ε.) απονεμήθηκαν την Τετάρτη τα πιστοποιητικά σε τρία πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO από το Lloyd’s Register (LR), σε ψηφιακή τελετή. Η τριπλή αυτή πιστοποίηση καταδεικνύει, σύμφωνα με την εταιρεία, τη δέσμευσή της για την τήρηση βέλτιστων πρακτικών στις διεργασίες και συστήματα διαχείρισης ποιότητας, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Ο ΟΛΠ ΟΛΠ-0,31% πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά από το LR το 2013, με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 και με το σύστημα διαχείρισης περιβάλλοντος ISO 14001 για την παροχή υπηρεσιών Kρουαζιέρας. Το 2018, το πεδίο πιστοποίησης επεκτάθηκε για να καλύψει την παροχή υπηρεσιών Ακτοπλοΐας, Διακίνησης Αυτοκινήτων και Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς και τη διαχείριση του κέντρου Logistics και των έργων κατασκευής και συντήρησης λιμένος. Πρόσφατα το πεδίο της πιστοποίησης επεκτάθηκε και πάλι, για να συμπεριλάβει έναν αριθμό πρόσθετων βασικών δραστηριοτήτων, όπως: την παροχή υπηρεσιών στη Ναυπηγοεπισκευή (δύο μόνιμες δεξαμενές στην Ακτή Βασιλειάδη και τρεις πλωτές δεξαμενές στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος), υποπαραχωρήσεις θέσεων ελλιμενισμού, χερσαίοι χώροι Ναυπηγοεπισκευής (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Προβλήτας Δραπετσώνας, Προβλήτας ΔΕΗ) και τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

O Θεοδόσης Σταματέλλος, διευθυντής Ναυτιλιακών και Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης για το Lloyd’s Register

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η ΟΛΠ Α.Ε. έλαβε επίσης πιστοποίηση ISO 50001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας της Εταιρείας από το LR, για πρώτη φορά.

Σε δήλωσή του, ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε., Zhang Anming, σημείωσε πως «η ΟΛΠ Α.Ε. επιδιώκει συνεχώς τη βελτίωση στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διαχείριση της ενέργειας. Γι’ αυτό, συμπεριλάβαμε στους στρατηγικούς μας στόχους τις πιστοποιήσεις αυτές, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO. Με αυτή την επέκταση του πεδίου πιστοποίησης, ο ΟΛΠ έχει επιτύχει την πιστοποίηση ISO 9001 & ISO 14001 για όλες τις δραστηριότητές του και για πρώτη φορά για τη Διαχείριση Ενέργειας. Μέσω αυτού του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΟΛΠ Α.Ε. θα λειτουργεί με συνεπή τρόπο για να κατανοεί και να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών της, να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να λειτουργεί το λιμάνι του Πειραιά με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα.

Δείτε ακόμα:  ΟΛΠ – Βασικά οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο 2023 – Γενικές εξελίξεις

Είμαστε περήφανοι και πολύ ευχαριστημένοι για την απόκτηση των πιστοποιήσεων αυτών και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Lloyd’s Register για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια».

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που απονέμουμε στην ΟΛΠ Α.Ε. αυτές τις πιστοποιήσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν τη δέσμευση της εταιρείας στη διαχείριση της ποιότητας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας» δήλωσε από την πλευρά του ο Θεοδόσης Σταματέλλος, διευθυντής Ναυτιλιακών και Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης για το Lloyd’s Register.

Όπως συμπλήρωσε, «ο ΟΛΠ επενδύει συνεχώς σε διεθνή συστήματα διαχείρισης, βάζοντας έτσι ένα ισχυρό θεμέλιο για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του για την επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργειακή απόδοση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Lloyd’s Register είναι ο επιλεγμένος στρατηγικός συνεργάτης της ΟΛΠ Α.Ε. σε αυτό το ταξίδι εξέλιξης».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Πειραιά , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο pireasnews.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.