Τραπέζι Πρωτοχρονιάς: Παραδοσιακή συνταγή για φρικασέ-Πεντανόστιμη

Τραπέζι Πρωτοχρονιάς: Παραδοσιακή συνταγή για φρικασέ-Πεντανόστιμη

NEWS ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι μια συνταγή για ένα φαγητό που έχει την τιμητική του τις χειμωνιάτικες Κυριακές αλλά και στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Είναι το χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο, γνωστή και ως φρικασέ και πρόκειται για ένα πεντανόστιμο φαγητό που αξίζει να φτιάξετε μόνοι σας.

Τραπέζι Πρωτοχρονιάς: Παραδοσιακή συνταγή για φρικασέ-Πεντανόστιμη
Τραπέζι Πρωτοχρονιάς: Παραδοσιακή συνταγή για φρικασέ-Πεντανόστιμη

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε την σελινόριζα, την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια κυδωνάτα. Πλένουμε το σέλινο και το κόβουμε και αυτο σε μικρά κομμάτια.

Βράζουμε το σέλινο σε αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και πετάμε το ζουμί.

Πλένουμε καλά το κρέας, και το στεγνώνουμε σε ρολό κουζίνας.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το λάδι, ανάβουμε την φωτιά και γυριζουμε το κρέας μερικές φορές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3 κούπες ζεστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί καλά και να αποροφήσει μεγάλη ποσότητα απο τα υγρά του.

Όταν ψηθεί, προσθέτουμε το βρασμένο σέλινο, κουνάμε την κατσαρόλα (ποσοχή δεν ανακατεύουμε) για να εννοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.

Παίρνουμε λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα, το βάζουμε μέσα στα αυγά και σιγά σιγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στην κατσαρόλα.

Κουνάμε με τα χέρια μας την κατσαρόλα, ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά.

Το χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό και καλοφάγωτο!

Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό σέλινο (σε φύλλα ή σελινόριζα)
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι
3 κούπες νερό
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι μικρό

Δείτε ακόμα:  Σαντορίνη: «Τον σκότωσα για 200 ευρώ και τον έκαψα με βότκα»

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites