Πειραιάς: Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί σε οδό της πόλης ή σε Δημοτικό χώρο της

Πειραιάς: Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη θα δοθεί σε οδό της πόλης ή σε Δημοτικό χώρο της

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Να αποδοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε μία οδό του Πειραιά ή σε Δημοτικό χώρο του , αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Επίσης, στο σχετικό ψήφισμα που εξέδωσε, ξεχώρισε την πολιτική του δράση, την αντίσταση στη Χούντα, την εξορία και όλον τον αντιδικτατορικό αγώνα του.

Το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποχαιρετά, σήμερα στο λιμάνι του, με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση, μια κορυφαία μορφή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, τον Μίκη Θεοδωράκη.Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποχαιρετά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη έναν καλλιτέχνη που κατάφερε να εκφράσει μέσα από τα έργα του, γενιές και γενιές Ελλήνων και έναν μουσικοσυνθέτη παγκοσμίου φήμης. Με την αδιάκοπη πολιτική του δράση, άφησε ένα αθάνατο αποτύπωμα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στην πόλη μας τον Πειραιά. Μαχητής της Αντίστασης, Επονίτης, φυλακισμένος από τη χούντα στον Ωρωπό, από την εξορία στη Mακρόνησο και τη Ζάτουνα, τον αντιδικτατορικό αγώνα στο Παρίσι και την ίδρυση του ΠΑΜ, επέστρεψε ως βουλευτής στην Β’ Πειραιά το 1981 και το 1985 με το ΚΚΕ και ακόμα Βουλευτής Επικρατείας και υπουργός Επικρατείας της Ν.Δ. το 1990. Αντίο Μίκη!Θα παραμείνεις για πάντα στις καρδιές μας».

Δείτε ακόμα:  Ανοίγει την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος»

Η Ελένη Ρίτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Graphic design και δημόσιες σχέσεις . Είναι λάτρης των social media και αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα.