Τελικά καίμε περισσότερες θερμίδες όταν ιδρώνουμε

FITNESS NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορεί επίσημα το καλοκαίρι να μην έχει μπει ωστόσο η θερμοκρασία έχει αρχίσει και ανεβαίνει επικίνδυνα και όσοι ασκείστε θα έχετε διαπιστώσει ότι ιδρώνετε παραπάνω αυτή την εποχή.

Τι συμβαίνει όμως με τις θερμίδες;

Το περιοδικό Pop Sugar απευθύνθηκε σε δύο ειδικούς και μας έδωσε τις σαφείς απαντήσεις που αναζητούσαμε.

Σύμφωνα λοιπόν με την Meghan Nagel, επικεφαλής του προγράμματος fitness Virtual Health Partners και της καθηγήτριας Becky Kerkenbush από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, o ιδρώτας δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπολογίζουμε πόσο γυμναστήκαμε μέσα σε μία ημέρα.

Πρόκειται απλώς για τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να ρίξει την θερμοκρασία του και λειτουργεί στον καθένα διαφορετικά. Κάποιοι γίνονται κόκκινοι σαν παντζάρια και στάζουν ολόκληροι μετά από έναν απλό περίπατο ενώ άλλοι είναι σχεδόν στεγνοί μετά από μια ώρα cross fit.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η γυμναστική σε περιβάλλοντα με υψηλές θερμοκρασίες ή με πολλή υγρασία προκαλούν μεγαλύτερες ποσότητες ιδρώτα στο σώμα σου και μπορούν να βοηθήσουν στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων όμως μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα αν δεν προσέχεις.

Προφανώς αν ζυγιστείς πριν και μετά από μία ώρα έντονης γυμναστικής, θα δεις την ζυγαριά σου να κατεβαίνει. Αυτό όμως σημαίνει πως εξαιτίας του ιδρώτα έχεις χάσει υγρά και όχι λίπος. Πρέπει λοιπόν αμέσως να πιεις νερό ή/και κάποιο τονωτικό ποτό με ηλεκτρολύτες για να αποφύγεις την αφυδάτωση.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πώς να κρατήσετε τον σκύλο δροσερό το καλοκαίρι

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites