Τα 3 οφέλη της άσκησης με παρέα

FITNESS NEWS

Η γυμναστική μαζί με άλλα άτομα φαίνεται να έχει πολλά οφέλη. Μερικά από αυτά είναι:

Επίλυση των διαφορών

Είναι αποδεδειγμένο πως τα ζευγάρια που γυμνάζονται μαζί επιλύουν πιο εύκολα τις διαφορές τους και έχουν καλύτερη επικοινωνία. Σύμφωνα με την Λίντα Βάντερμπλικ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Τρόι, με την άσκηση αυξάνεται η έκκριση ορμονών που έχουν θετική επίδραση στην διάθεση, όπως οι ενδορφίνες, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, και κατ’επέκταση ενισχύεται η δημιουργικότητα που σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων.

Εμπνέεσαι από τους άλλους

Όταν γυμναζόμαστε με παρέα έχουμε την τάση να επηρεαζόμαστε από τους ρυθμούς του διπλανού μας. Για παράδειγμα,αν κάποιος στο διπλανό διάδρομο αυξήσει την ταχύτητά του θα σου δώσει ώθηση να το κάνεις και εσύ. Η εξήγηση της τάσης αυτής κρύβεται στην κοινωνική σύγκριση, καθώς όπως επισημαίνει ο Τόμας Πλαντ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Santa Clara, «Είναι στην ανθρώπινη φύση να κρίνουμε τον εαυτό μας βάσει της αμφίεσης, των ικανοτήτων και της απόδοσης των γύρω μας».

Κοινωνική δικτύωση

Σύμφωνα με μία αγγλική μελέτη, η ανάγκη για κοινωνική επαφή μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους να πάνε στο γυμναστήριο, ακόμα και αν αισθάνονται κουρασμένοι για γυμναστική. Όπως έχει πει ο επικεφαλής της μελέτης Νικ Κρόσλεϊ, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, «Ίσως να ακολουθούν την ερωτική ή εργασιακή ζωή κάποιου με τον οποίο ασκούνται μαζί».

 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Διαλειμματική νηστεία: Αυτά είναι τα οφέλη της στο πρόβλημα του εντέρου (video)

Το κουτούκι του παίδαρου

Η Ρίτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα . Έχει πανεπιστημιακές σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε blog και sites